Άλλες δράσεις

Περισσότερα

Άλλες δράσεις

Περιβαλλοντική
ενημέρωση

Συνδυάζοντας την ανακύκλωση αλουμινίου με την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και κοινού, το ΚΑΝΑΛ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση αλουμινίου.

Το ΚΑΝΑΛ διαθέτει ειδική αίθουσα ενημέρωσης και είναι εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα και στελεχωμένο από ειδικό περιβαλλοντολόγο. Μέσα από το Κέντρο γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού κυρίως σχολείων, αλλά και ιδιωτών, και φορέων σχετικά με την ανακύκλωση αλουμινίου.

Σε καθημερινή βάση επισκέπτονται το χώρο σχολικές τάξεις, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής του αλουμινίου, την ανακύκλωσή του και τα οφέλη που προκύπτουν, καθώς και για την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά. Επίσης παρακολουθούν τα πρώτα στάδια της ανακύκλωσης των κουτιών, τη διαδικασία διαλογής και συμπίεσης.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση αλουμινίου

Άλλες δράσεις

Γιορτή Ανακύκλωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το ΚΑΝΑΛ για πολλά χρόνια διοργάνωνε τη Γιορτή της Ανακύκλωσης. Μία εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάζονταν σε έκθεση οι μαθητικές δημιουργίες των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υποστηρίζει, ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν σε δραστηριότητες, παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα για την ενίσχυση του μηνύματος της Ανακύκλωσης.

Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης

Η ανακύκλωση αλουμινίου είναι πολύ σημαντική υπόθεση για το ΚΑΝΑΛ. Με στόχο την περαιτέρω προτροπή για συλλογή κουτιών αλουμινίου, το ΚΑΝΑΛ υλοποιεί διαγωνισμούς κατά τους οποίους ιδιώτες, φορείς και σχολεία μπορούν να συμμετέχουν και να κερδίσουν πλούσια δώρα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Συνεργασία με Nespresso

Με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης αλουμινίου και σε συνεργασία με την εταιρία Nespresso, τοποθετήθηκε στο ΚΑΝΑΛ μία ειδικά σχεδιασμένη μηχανή για το διαχωρισμό των χρησιμοποιημένων καψουλών καφέ Nespresso. Ο όγκος των χρησιμοποιημένων καψουλών συγκεντρώνεται σε ειδικούς κάδους συλλογής στα σημεία πώλησης (Boutiques Nespresso και σε επιλεγμένα καταστήματα της εταιρίας Κωτσόβολος) και στη συνέχεια μεταφέρεται στο ΚΑΝΑΛ. Εκεί πραγματοποιείται ο διαχωρισμός της συσκευασίας της κάψουλας που είναι από αλουμίνιο από τον χρησιμοποιημένο καφέ. Το αλουμίνιο που συλλέγεται από τις κάψουλες μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της Ελβάλ προς ανακύκλωση, ενώ ο χρησιμοποιημένος καφές παραδίδεται σε αδειοδοτημένη εταιρία κομποστοποιήσης.

Manage Cookie Preferences