Το κανάλ

Περισσότερα

Το κανάλ

ΤΟ ΚΑΝΑΛ

Το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Ανακύκλωσης, μοναδικό στο είδος του. Λειτουργεί ως χώρος ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών και ευρύτερου κοινού, ενώ ταυτόχρονα ως σημαντικό κέντρο για την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου.

Το κέντρο

Το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) δημιουργήθηκε το 2003 από την Elval– Τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor A.E., στο πλαίσιο της γενικότερης ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης του αλουμινίου στην Ελλάδα.

 

Το ΚΑΝΑΛ αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Ανακύκλωσης, μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει την ανακύκλωση αλουμινίου με την περιβαλλοντική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών και ευρύτερου κοινού πάνω σε σημαντικά θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

 

Το αλουμίνιο θεωρείται ως ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά παγκοσμίως. Επιπλέον, η ανακύκλωση αλουμινίου (δευτερογενής παραγωγή αλουμινίου) αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

 

“Στρατηγικό στόχο του ΚΑΝΑΛ αποτελεί η προώθηση της ανακύκλωσης με σκοπό την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης αλουμινίου στην Ελλάδα”

 

Στο ΚΑΝΑΛ εφαρμόζεται Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015, πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο φορέα BUREAU VERITAS. Το ΚΑΝΑΛ έχει τη δυνατότητα να δέχεται ετησίως 2.800 τόνους χρησιμοποιημένων αλουμινένιων κουτιών.

Τι κάνουμε

Το ΚΑΝΑΛ αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Ανακύκλωσης, το οποίο υποδέχεται, αγοράζει και συσκευάζει μεταχειρισμένα αλουμινένια κουτιά, και τα οποία προωθεί στο εργοστάσιο της Elval στα Οινόφυτα για να ανακυκλωθούν και να εισαχθούν ξανά στην παραγωγική διαδικασία.  Η διαδικασία της ανακύκλωσης με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό για το κοινωνικό σύνολο γίνεται από την Elval με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους και με σεβασμό στο περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό έχουν γίνει πολύ σημαντικές επενδύσεις.

 

Το ΚΑΝΑΛ λειτουργεί, επιπλέον, ως χώρος Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Με την υποστήριξη οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών παρουσιάσεων, σχολεία, οικολογικές οργανώσεις και άλλοι φορείς έχουν τη δυνατότητα καθημερινά να ενημερώνονται από ειδικό περιβαλλοντολόγο για τα οφέλη, τη διαδικασία και τις πρακτικές εφαρμογές της ανακύκλωσης αλουμινίου.

Σχετικά με την Elval

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. Η ElvalHalcor είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς στον κλάδο του αλουμινίου και του χαλκού. Η ElvalHalcor συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, μέσω της συγχώνευσης της Elval, μίας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου και της Halcor του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η ElvalHalcor είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επενδύοντας σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη και χάρη σε ένα εδραιωμένο παγκόσμιο εμπορικό δίκτυο, η Elval προσφέρει αξιόπιστες, καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις που πληρούν και τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις των διεθνών πελατών.

Η Elval επεξεργάζεται, παράγει και διαθέτει στην αγορά λύσεις και προϊόντα έλασης αλουμινίου για χρήση σε ποικίλες και απαιτητικές εφαρμογές. Η Elval σήμερα, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αλουμινίου, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του κλάδου στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Τα προϊόντα της Elval εξυπηρετούν διάφορους κλάδους, όπως:

  • Μεταφορές (αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική βιομηχανία, οδικά και σιδηροδρομικά μέσα μεταφοράς)
  • Συσκευασία (τροφίμων και αναψυκτικών)
  • Δόμηση και κατασκευές
  • Ενέργεια και δίκτυα
  • Οικιακές συσκευές (μαγειρικά σκεύη, λευκές συσκευές)
  • Θέρμανση, εξαερισμός, κλιματισμός και ψύξη (HVAC&R).

Η βιώσιμη ανάπτυξη στην Elval

Οι αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποτελούν για την Elval πυξίδα και κατευθύνουν καθοριστικά τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις σε επιχειρηματικό και λειτουργικό επίπεδο. H Elval λειτουργεί και αναπτύσσεται ακολουθώντας αξίες και αρχές για ένα υγιές επιχειρείν, εφαρμόζοντας υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Η παρακολούθηση και διαχείριση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες σε διάφορα επίπεδα, η διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η επικοινωνία με τους συμμετόχους, αποτελούν μερικές μόνο από τις παραμέτρους οι οποίες συνθέτουν το υπεύθυνο επιχειρηματικό προφίλ της Elval.

Περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.elval.com, www.elvalhalcor.com

Manage Cookie Preferences